Her får du hjælp til udarbejdelse af et skøde

28 november 2019 Silje Hansen
Her får du hjælp til udarbejdelse af et skøde

Hvad er et skøde?

Et skøde er det officielle dokument og endelig dokument på bolighandlen. Det er det endegyldige bevis på, hvem der en den reelle og retmæssige ejer af ejendommen. Dette dokument skal fremsendes til tinglys, for at du bliver den retmæssige ejer af ejendommen. En købsaftale er derfor ikke nok. En købsaftale er dog det formelle papir på den aftale, der er lavet mellem dig og den tidligere ejer. Skødet bliver derfor først udarbejdet, når købsaftalen er på plads. En købsaftale og et skøde ,er derfor to forskellige dokumenter, som skal være på plads, når du køber en ny ejendom. En købsaftale er typisk den mest detaljeorienteret, da her står det som er aftalt i forbindelse med køb af ejendommen. Der kan stå vigtige vilkår og evt. de ting som fulgte med i handelen. Et skøde derimod indeholder kun de vigtigste og væsentlige detaljer for overdragelsen af ejendommen fra den tidligere ejer til dig. 

Det er vigtigt, at få udarbejdet et skøde, der lever op til de lovpligtige krav, der er stillet. Det er som sagt ikke frivilligt, men et afgørende og nødvendigt papir, der skal fremsendes til tinglys, for at du bliver den reelle ejer af ejendommen. Indtil da vil det være den tidligere ejer, som er herre over ejendommen. 

Hvem kan hjælpe med at udarbejde et skøde?

Der er ikke noget lovkrav om, hvem af partnerne, som skal udarbejde et skøde. Men som udgangspunkt ud fra de fleste tilfælde er det køberen, der har ansvaret for skødet. Det er også køberen der bliver den nye reelle ejer, hvorfor det er vigtigt. Det er dog vigtigt, at skødet er korrekt udarbejdet. Hvis ikke kan det give juridiske konsekvenser. Vi anbefaler derfor, at du kontakter en advokat til at få udarbejdet et korrekt skøde. Det er oftest mange penge, der er på spil, når man køber et hus, sommerhus eller anden ejendom, hvorfor det godt kan betale sig, at betale det en advokat koster for at få oprettet et skøde.

Flere Nyheder