Det er de færreste par, der har lyst til at tænke på en eventuel skilsmisse, når de bliver gift. Men sandheden er, at omkring 50 % af alle ægteskaber i dag ender i skilsmisse, og at det derfor er en god ide at lave nogle aftaler, mens man stadig er gode venner. Det kan sikre end for mange bitre skænderier efterfølgende og højst sandsynligt også være med til at spare en for nogle penge. 

Hos Hviid Advokater har de stor erfaring med at lave en ægtepagt. Du kan derfor få god hjælp hos dem til både at sikre dig og din partner i forbindelse med en eventuel skilsmisse. Du kan se mere på hviidadvokater.dk, om de forskellige services de tilbyder. 

En ægtepagt gør det muligt at have en del af sin formue eller ting, man ejer som særeje. Det betyder, at det ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse. Det kan ofte koste mange penge, hvis man for eksempel skal købe sin tidligere partner ud af et hus eller en virksomhed. 

Hvis den ene part har egen virksomhed, er det altid en god ide at få oprettet en ægtepagt. Den kan være med til at skille økonomien i ægteskabet fra økonomien i virksomheden. Ved nogle typer af virksomheder hæfter man nemlig personligt, hvis virksomheden ikke kan køre rundt. Det betyder, at ens partner også kan blive berørt, hvis virksomheden går ned. Så kan man risikere at skulle sælge både hus og bil for at dække tabet i virksomheden. Hvis man sørger for at holde det adskilt, slipper man for det. 

En anden grund til, at det er vigtigt at sikre sig, hvis man har en virksomhed, er, at ens partner er berettiget til at få 50 % af værdien af ens virksomhed, når man bliver skilt. Hvis man ikke har lavet en ægtepagt, skal den, der har virksomheden, altså betale en masse penge. Værdien af ens virksomhed er ikke, hvor stort et overskud man har, eller hvor meget man omsætter for. Det er værdien af hele virksomheden. Det er altså også bygninger, materiel, borde og stole, kundekartotek og så videre. Det kan derfor blive en rigtig dyr omgang, selvom man måske ikke har en virksomhed, der omsætter for særlig meget. 

Når man bliver gift, vil man gerne tro det bedste om ens partner, men sandheden er, at når man bliver skilt, finder folk ofte deres værste sider frem. Så er det lige gyldigt, at man engang var forelskede, så vil de bare have nogle penge.