Få slebet dine gulve af en professionel gulvmand i Nyborg

05 september 2017 Astrid Pedersen
Få slebet dine gulve af en professionel gulvmand i Nyborg

Hvis du går og overvejer, om du skal slibe dit triste og matte trægulv, så bør du samtidig overveje, om det er umagen værd at gøre det selv. Dit trægulv er en organisk størrelse, og der er meget stor forskel på hvor hårdt du skal gå til værks, i forhold til hvor slidt dit trægulv er, hvilken type slid, det drejer sig om, og selvfølgelig dit trægulvs beskaffenhed, generelle sundheds tilstand og træsort. Du kan nemt komme til at forrette større eller mindre skader på et i forvejen sårbart trægulv, hvis du selv vælger at leje en slibe maskine og ordne gulvet på egen hånd. En rutineret og kompetent gulvsliber, som kender maskineriet og har mange års erfaring med at slibe gulve, vil derimod kunne foretage en jævn slibning, hvor han kommer ud i alle kroge og kanter, og hvor gulvet kommer til at fremstå som nyt.

En professionel gulvafslibning foregår ved, at gulvet først slibes med groft sandpapir, som monteres på gulvslibnings maskinen. Maskinen vil typisk slibe gulvet med roterende bevægelser, så den kommer hele vejen rundt om ujævnheder og misfarvninger, samtidig med at resultatet bliver jævnt og ensartet. Når alle de skæmmende pletter er væk, og den triste overflade er slebet af, bliver gulvet finslebet – det vil sige, at det får en tur mere med slibemaskinen, denne gang med fint sandpapir, som gør overfladen hel glat og forbereder den på efterbehandlingen. Også her er det nødvendigt med en vis præcision i arbejdet samt en veludviklet sans for detaljen – en professionel gulvafsliber vil kunne vurdere, hvornår resultatet er optimalt.

Efterbehandlingen kan for eksempel bestå i en behandling med enten sæbe, lud, olie, lak eller maling, alt efter hvilket udtryk, du ønsker, at dine gulve skal have, og om du mener, at du efterfølgende kan sætte tid af til vedligeholdelse og pleje af gulvet. Et ludbehandlet gulv er for eksempel en del mere pleje-krævende end et lakeret gulv. Læs mere om de forskellige typer efterbehandling på https://gkservice.dk/gulvafslibning-nyborg/

Flere Nyheder