En hurtig guide til gulvafslibning

11 februar 2019 Anders Lundtang Hansen
En hurtig guide til gulvafslibning

Når vi nu lover, at vi kan give dig en guide til, hvad der skal ske i forbindelse med at få foretaget en gulvafslibning, er det faktisk ikke en opfordring til, at du skal gøre det selv.

Denne artikel skal mere ses som en retningsanvisning til dig for, at du løbende kan følges med i processen, når de professionelle gulvslibere, som du har valgt, kommer forbi og skal foretage en gulvslibning på dit trægulv.

Så kan du både spørge ind til processen (uden at forstyrre deres arbejde) og ved selvsyn konstatere, at du her har at gøre med professionelle gulvafslibere, som du har hyret.

Som det første skal dit udvalgte trægulv besigtiges. Hvis der er tale om flere forskellige lokaler med trægulve, skal der om muligt foretages en vurdering af hvert enkelt gulv, og hvad der skal gøres med det.

Møblerne skal fjernes, og det samme skal tæpper. Generelt skal der ryddes op og fjernes alt, som ikke er naglet fast, før der kan gøres noget rent praktisk ved trægulvet. Dette kan du selv gøre forud.

Dernæst skal der vurderes, om gulvet skal høvles ned, eller om man kan nøjes med en gulvnedslibning af forskellig grovhed.

Når dette så er overstået, er det tid til en efterbehandling, som er med til at sikre, at gulvet kan holde til længere tids brug, så der er længere tid til, at gulvet skal slibes ned igen. Efterbehandlingen kan foregå med blandt andet lud eller olie.

Til slut skal der selvfølgelig også gøres rent, hvilket man blandt andet kan gøres mellem gulvafslibningen og efterbehandlingen, men for en sikkerheds skyld gør man lige ordentligt rent til sidst igen.

For selv hvor godt man enten suger træflis og splinter op løbende, vil der altid være lidt tilbage, der skal støvsuges op efterfølgende.

Så er der ellers plads til, at du kan sætte møbler, tæpper og alt andet ind i lokalet igen.

Flere Nyheder